Aktiviteter

Sang og musikk er en viktig del av mange av våre arrangementer. Barna i alderen 5 til 12 år får tilbud om å være med i barnekoret Vokal Sør. Guttene og jentene som er med i koret treffes hver uke for å øve på ulike sanger. Sangene blir fremført når menigheten arrangerer fest eller andre samlinger.

Hver tirsdag ettermiddag deltar barn i aldersgruppen 2.-7 klasse på Aktivitetsklubben. De er delt inn i grupper etter alder, og voksne ledere planlegger ulike aktiviteter for gruppene. For mange av barna er Aktivitetsklubben ukas høydepunkt. Der får de lov til å være med på hesteridning, tur til svømmehall, båttur, matlaging, lek og ballspill i gymsal, skogstur, byrebus og mye annet gøy.

En sommerhelg ble det arrangert telttur for en gruppe ungdommer. Ungdommene moret seg med kanopadling, bading, rappellering og ulike leker. Det var også samling med fokus på Guds ord.

De eldste i menigheten samles til «Seniortreff» hver onsdag, hvor de treffer de flere av sine gode venner. Når de samles, spiser de lunsj sammen, utfører enkle arbeidsoppgaver, som plenklipping, rydding eller vanning av blomster, og de som ønsker det kan være med på en liten treningsøkt. En gang i måneden finner de på noe litt ekstra. Det kan være at de reiser på besøk til en gruppe eldre i en menighet i en annen by, museumsbesøk, bursdagsfeiring eller annet.

To ganger i året arrangerer en av menighetene i BCC en misjonsfest («Brunstadfest») som sendes live til alle de andre menighetene over hele verden. Menigheten på Sørlandet har fått i oppgave å arrangere festen som skal være i november 2019. Et år i forveien, ble det holdt en kick-off for arbeidet med forberedelsene til misjonsfesten. Denne festen vil engasjere en stor del av menigheten, fra de yngste til de eldste, i blant annet filmproduksjon, sang- og musikk, dans, rigg, matlaging og servering.

Noen uker før jul var barna invitert til julefest på Kalvild Gård. Dette er blitt en tradisjon som barna gleder seg til hvert år. I år var det laget til et juleverksted hvor de kunne lage julepynt. Det ble vist et skuespill hvor mange av barna var med, og de aller yngste barna fikk komme opp på scenen for å få diplom. Tradisjonen tro kom julenissen på besøk – og han hadde selvfølgelig med seg godteriposer til alle barna. Ungdommen var invitert til julebord i midten av desember. Flotte, festkledde ungdommer fikk servert god julemat og ble engasjert i konkurranser, pakkelek og ballspill.