Kalvild Gård

Kalvild Gård er BKM Sørlandets eiendom som brukes til forsamlingslokale, aktiviteter for barn og unge i BKM, Åpen barnehage, samt utleie til mindre arrangementer.
Gården var opprinnelig bolig for eieren av Kalvild Træsliperi fra 1889, men har senere blitt brukt både til sykehjem og kurslokaler.

Pusset opp for 1,3 millioner kroner

Høsten 2013 ble det gjennomført en stor oppgradering av Kalvild Gård. I løpet av et par uker ble 1 og 2 etasje i den eldste delen av det ærverdige hovedhuset restaurert. Søppel og skrot ble fjernet, gamle tak, kjøkken, vegger og listverk revet ut og erstattet med nytt. Det ble isolert, snekret, lagt tapet, montert lysekroner, installert nytt kjøkken, lagt nye gulver og satt inn dører. I tillegg ble det elektriske anlegget, varme, rør og ventilasjon oppgradert til dagens standard.

 

Mange dugnadsivrige sjeler, både gamle og unge, stilte opp og utførte denne nødvendig og etterlengtete oppussing av vår Lillesandsperle ved Kaldvellfjorden. Totalt ble det pusset opp for 1,3 millioner kroner, og i tillegg utført en omfattende frivillig arbeidsinnsats.

«Kringleriet» er et nytt bakeri i Lillesand som nå er leietager av lokaler til produksjon og utsalg på Kalvild Gård.